Recensies

(klik op rode links)

Recensie in NRC (****) door Janet Luis. Verwijmerens indringende toon en de ademloze, gedreven verteltrant verraden een persoonlijke betrokkenheid. Hij probeert het onhoorbare tot klinken te brengen. [Een] vurige missie.

[E]en rijk boek vol prikkelende ideeën die nieuwsgierig doen doorlezen, steeds weer hongerig maken naar meer. Muziek op magistrale wijze omgezet in taal... Fraaie recensie in De Groene Amsterdammer.

Recensie in Literair Nederland door schrijver en recensent Hans Vervoort. Dat Verwijmeren een rasschrijver is, blijkt al snel. [E]en prachtig boek.

Hij stoeit wat met mijn achternaam, maar niettemin een mooie bespreking door Maarten ’t Hart op YouTube: Heel erg interessant en boeiend werkstuk.

Heel fraaie recensie in Mappilibri door Annemarie van den Berg. Wat de recensente heel terecht aantoont is dat mijn roman niet zozeer als bekentenisliteratuur moet worden gezien, maar vooral een reis wil zijn – en een taalavontuur. [Z]innen vol zijpaden die met vaart doorgaan, en nergens de bocht uit vliegen. Die stilistische lenigheid is adembenemend. De vorm van geluid is een prachtige roman.

Recensie in Medisch Contact door Ad Kaptein, emeritus hoogleraar medische psychologie. [F]ascinerend. De lezer krijgt een fraai gecomponeerd beeld van de biopsychosociale aard van tinnitus. Verwijmerens leergeschiedenis over geluid imponeert.

[E]en prachtige en met vaart geschreven roman over tinnitus, dat schrijft audioloog en hoorcoach René van der Wilk op hoorzaken.nl (en hij maakte een mooie collage van motieven uit mijn roman).

[E]en prachtige psychologische en literaire roman, een menselijk verhaal over relaties, de invloed van de omgeving, de strijd met jezelf. […] Deze roman lezen scherpt je zintuigen. Virginie Platteau in het Vlaamse tijdschrift Tertio:

Biblion-recensie door E. Wighert: Geschreven in prachtig proza. De auteur neemt de lezer mee naar de betekenis van geluiden voor hem/jou en zijn/jouw omgeving. Het zoeken naar stilte.

Signalementen in de Volkskrant en Trouw

Reviews door lezers HIER en HIER. Bestellen bij voorkeur bij de laatste, je steunt daarmee de lokale boekhandel (en betaalt ook geen verzendkosten).

Enkele persoonlijke reacties van lezers.